Privatumo politika

Šioje Privatumo politikoje pateikiame pagal Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES) (toliau – Reglamentas) privalomą informaciją apie asmens duomenų tvarkymą, atliekamą Jums naudojantis mūsų interneto svetaine (https://www.gelmesta.lt).

Svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte privatumo politiką, nes joje numatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą Jums  lankantis mūsų interneto svetainėje ir kitaip ja naudojantis.

Kas yra slapukai?

Slapukai – tai tekstiniai failai su nedideliu informacijos kiekiu, kurie siunčiami į Jūsų naršyklę ir išsaugomi Jūsų kompiuteryje, mobiliajame telefone ar kitame įrenginyje, kai Jūs apsilankote interneto svetainėje. Kiekvieną kartą sugrįžus į tą pačią interneto svetainę, slapukai vėl atsiunčia informaciją į šią svetainę.

Kokio tipo slapukus mes renkame?

Būtini slapukai

Šie slapukai būtini tam, kad vartotojas galėtų naršyti Interneto svetaines ir naudotis jomis bei jose esančiomis funkcijomis.

Funkciniai slapukai

Funkciniai slapukai įrašo informaciją apie Jūsų pasirinkimus ir leidžia pritaikyti Svetainės naudojimą pagal Jūsų poreikius.

Statistinių duomenų / veikimą gerinantys slapukai

Šiuos slapukus naudoja rinkti informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų Interneto svetainėmis. Šie statistiniai duomenys suteikia mums informaciją, kaip dažnai lankomasi mūsų Interneto svetainėje. Tai leidžia mums padaryti mūsų Interneto svetainių struktūrą, naršymą joje ir turinį kaip įmanoma patogesniu vartotojui.

Reklamos slapukai

Šie slapukai naudojami įvertinti reklamos kampanijų pateikimą ir rezultatyvumą bei riboti Jums pateikiamos reklamos kiekį. Trečiųjų šalių reklamos skelbėjai, reklamos tinklai, duomenų mainų, rinkos analizės ir kitų paslaugų teikėjai į Jūsų įrenginį gali įrašyti trečiųjų šalių tikslinius reklaminius slapukus.

 

SLAPUKAI PASKIRTIS TRUKMĖ VALDO
NAUDOTOJO IDENTIFIKAVIMAS Skirtas identifikuoti ir autentifikuoti naudotoją. Saugo techninius duomenis apie naudotojo seansą, tokius kaip ryšio trukmė, seanso identifikatorius ir kt. Seansas Duomenų valdytojas
SEANSO IDENTIFIKAVIMAS Identifikuoja naudotojo HTTP seansą. Būdingas visoms taikomosios žiniatinklio programoms, skirtas naudoti užklausoms per seansą identifikuoti. Seansas Duomenų valdytojas
NARŠYMO BŪSENA Leidžia identifikuoti naudotojo naršymo būseną (seanso pradžią, puslapį). Seansas Duomenų valdytojas
NAUDOTOJO PASIRINKTYS Įrašo naudotojo pasirinktas seanso reikšmes (pvz. kalba, prekė, dydžiai ir kt.). Seansas Duomenų valdytojas
MĖGSTAMIAUSIOS, VĖLIAUSIOS PASIRINKTYS Leidžia įsiminti krepšelyje paliktas prekes ir naudoti per vėlesnius prisijungimus prie sistemos. Nuolatinis Duomenų valdytojas
PIRKINIŲ KREPŠELIS Įrašo informaciją apie pirkinių krepšelį ir su krepšeliu susijusius naudotojo identifikavimo duomenis. Seansas Duomenų valdytojas

Naršymo analizės slapukai: skirti rinkti bendrojo pobūdžio informaciją apie naudotojo prisijungimus prie svetainės (ne prie konkretaus jos turinio), kad galėtume sukaupti apibendrintą prieigos informaciją statistikos tikslams. 

SLAPUKAI PASKIRTIS TRUKMĖ VALDO
Origin (WC_GASource) Skirtas nustatyti, iš kur naudotojas pasiekė tam tikrą elektroninės parduotuvės puslapį (ar iš naršyklės, ar iš išorinės svetainės). Nuolatinis Duomenų valdytojas
GoogleAnalytics  (__UTMA, __UTMB, __UTMC, __UTMD, __UTMV, __UTMZ, __UTMT, __GA, __GAT…) Leidžia stebėti elektroninę parduotuvę su „GoogleAnalytics“. Tai „Google“ teikiama paslauga, padedanti gauti informaciją apie naudotojo prieigą prie elektroninės parduotuvės. Analizei renkami tam tikri duomenys, pvz., kiek kartų naudotojas apsilankė puslapyje, kokia data, kokia buvo apsilankymo trukmė ir t.t. Norėdami gauti daugiau informacijos apie šiuos slapukus ir kaip juos išjungti, turėtumėte skaityti „GoogleAnalytics“ puslapį. Norime informuoti, jog nesame atsakingi už trečiųjų šalių svetainių turinį ir informacijos tikslumą. Nuolatinis Trečioji šalis

Kaip valdyti slapukus?

Slapukus galite tvarkyti ir (arba) ištrinti savo nuožiūra. Savo kompiuteryje galite ištrinti visus išsaugotus slapukus, o daugumoje naršyklių galite pasirinkti, kad slapukai nebūtų išsaugomi. Atminkite, kad išjungę slapukus, galite netekti galimybės naudotis daugybe funkcijų, kurios taip pat būtinos Interneto svetainių veikimui. Jei norite gauti daugiau informacijos apie slapukus, apsilankykite svetainėje www.aboutcookies.org, kurioje pateikta detalesnė ir nepriklausoma informacijos apie tai, kaip išjungti slapukus naršyklės parametrų skiltyje ir kaip pašalinti Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus. Jei norite pašalinti slapukus iš savo mobiliojo telefono, žr. savo telefono naudojimo instrukciją.

Ar galiu nesutikti su savo asmens duomenų tvarkymu?

Jūs visada galite nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, kuris yra vykdomas Jūsų sutikimo pagrindu.   Tačiau be privalomų duomenų užsakymui įgyvendinti, pabaigti pirkimo nėra galimybės, nes mes negalime tokio užsakymo išpildyti.  

Kam perduodami mano asmens duomenys? 

  • Asmens duomenys yra perduodami tik patikimoms trečiosioms šalims, su kuriomis esame sudarę sutartis,  ir tik tokia apimtimi, kuri yra būtina paslaugai teikti.   Tinkamo paslaugų suteikimo Jums tikslu, perduodame Jūsų asmens duomenis šiems savo partneriams:
  • Kurjerių paslaugas teikiančioms įmonėms, kurios pristato Jums prekes Jūsų nurodytais adresais.
  • Prekių tiekėjams, kurie Jums pristato Prekes tiesiogiai;
  • Rinkodaros ir marketingo paslaugas teikiančioms įmonėms.

 Kiek laiko saugomi mano asmens duomenys?

Jūsų asmens duomenys yra saugomi tiek laiko kiek yra būtina prekių įsigijimo sutarčiai įvykdyti bet ne trumpiau nei tą mus įpareigoja daryti mūsų veiklą reglamentuojantys teisės aktai. Jūsų asmens duomenys, kurie tvarkomi Jums sutikus su tokiu asmens duomenų tvarkymu yra tvarkomi ir saugomi iki Jūsų sutikimo atšaukimo dienos.

 

 

 

Ar galiu reikalauti, kad ištrintumėte mano duomenis?

Jūs turite teisę prašyti, kad nebetvarkytume Jūsų asmens duomenų ir juos panaikintume Jūsų asmens duomenys bus panaikinti gavus Jūsų prašymą.

 

 

Prašymą dėl Jūsų asmens duomenų ištrynimo Jūs galite pateikti šiais būdais:

 

Atsiųsdami mums prašymą elektroniniu paštu: vadyba@gelmesta.lt;

Galiojimas ir keitimas

Ši Slapukų politika galioja nuo 2018 m. gegužės 23 d. Šios Slapukų politikos keitimo atveju mes paskelbsime atnaujintą jos versiją savo interneto svetainėse. Slapukų politikos pakeitimai ir papildymai įsigalioja nuo jų paskelbimo interneto svetainėje momento.